PRBB Sostenible

Des del PRBB som conscients de la importància d'aconseguir un món més sostenible, i és per això que volem aportar el nostre granet de sorra reforçant les actituds individuals amb accions que es duen a terme per a l'estalvi energètic i la correcta segregació de residus a l'edifici.

Segons els experts, el treball per la sostenibilitat només és efectiu si és adoptat per tota la societat i, en el nostre cas, per tots els residents del parc. Amb l'ajuda de les campanyes de comunicació o l'edició del Manual de Residus (PDF), el PRBB vol assegurar que tothom rebi la informació rellevant, conegui els procediments i utilitzi les eines disponibles per aconseguir l'objectiu general.

A continuació trobareu informació sobre la ubicació dels Punts Verds a l'edifici, i el resum de la campanya de residus portada a terme el març de 2011.

Envia els teus suggeriments sostenibles a sostenible@prbb.org.

 

Missatges de la campanya PRBB Sostenible:

Estalvi Energètic

Climatització: baixar 1º a l’ hivern o pujar-lo a l’estiu equival a un 7% d’estalvi. Recorda tancar el clima quan marxes més de 15 minuts i al marxar.

Aparells informàtics: automatitzar si és possible el tancament dels dispositius quan apaguem l’ordinador, programar l’estalvi d’energia amb pantalla fosca als 5’ de no fer servir l’ordinador.

Enllumenat: si tens un despatx per tu sol, apaga els llums quan surtis. Quan marxis assegurat que encara queda algú i si no apaga tots els llums.

Aparells de laboratori: No deixis els equips en stand-by quan han d’estar off. Quan no facis servir un equip, apaga’l (ex. Campanes)

Ascensors: Si has de pujar 1 o 2 plantes no facis servir els ascensors. Sempre que puguis baixa per les escales. Quan esperes l’ascensor prem només un dels polsadors i evitaràs que els altres ascensors treballin en va.

Aigua: No mantinguis l’aixeta oberta quan et rentes les mans o les dents. Els polsadors dels WCs et permeten utilitzar exactament l’aigua que necessites. Si descobreixes un escapament, per petit que sigui, avisa al responsable de Serveis Generals del teu centre.

 

Reciclatge i separació de residus

Sabies que…

Al 2010 hem segregat més de 8 tones de plàstic

Al 2010 hem segregat més de 5 tones de vidre

Al 2010 hem segregat més de 4 tones de paper

Al 2010 hem segregat més de 1,5 tones de llaunes

Ja pots trobar contenidors per residus orgànics a la cafeteria  i a les terrasses.

Molts residents del PRBB fan servir la seva pròpia tassa quan compren una beguda calenta a la cafeteria. Gran idea, no trobes?

Si segregues bé, facilites el tractament final dels residus i estalvies energia i recursos

 

Recorda…

L’envàs de iogurt l’has de llençar al plàstic i la seva tapa al rebuig.

Els gots bruts de paper de la cafeteria van al contenidor de rebuig.

Els gots bruts de plàstic els has de llençar al contenidor groc.

Els tovallons bruts han d’anar al contenidor de rebuig.

 

 

Tornar