PRBB Igualtat

Com un dels majors centres de recerca en ciències de la vida al sud d'Europa, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) té com a objectiu proporcionar un entorn que doni suport a tots els científics i científiques per a realitzar una excel·lent investigació. Ens sentim orgullosos de ser una comunitat diversa i que s'esforça per promoure la igualtat d'oportunitats per a que tot el personal es desenvolupi professionalment i acadèmica, i per aconseguir un bon equilibri entre la feina i la vida personal.

Per tal de millorar la igualtat de gènere al PRBB, diverses accions s'han dut a terme i se segueixen desenvolupant. Cadascun dels centres d'PRBB té iniciatives específiques, com ara programes de mentoring, formació sobre prejudicis de gènere o pautes de reclutament no discriminatòries. El Comitè d'Igualtat de Gènere del PRBB, amb membres dels sis centres de parc, està encarregat de catalitzar el desenvolupament d'iniciatives i activitats interinstitucionals per crear consciència i promoure un entorn real d'igualtat d'oportunitats en tot el parc.

El comitè està actualment format per:

 

INSTAL·LACIONS

Sala de lactància

El PRBB ofereix a les mares lactants un lloc còmode, privat i segur per extreure llet materna o alimentar els seus nadons. Aquesta sala de lactància està oberta per al seu ús per part de qualsevol membre de personal del PRBB o els seus centres (IMIM, DCEXS-UPF, CRG, ISGlobal, IBE, EMBL), així com per a qualsevol persona que participi en un esdeveniment organitzat en el parc.

La sala de lactancia es pot tancar amb clau i té un còmode sofà, una taula petita i una cadira. També hi ha accés a una presa de corrent. Tot i que no hi ha lavabo, la sala està just al costat d'un lavabo que es pot fer servir per rentar-se les mans, o netejar recipients.

La sala no té nevera / congelador, de manera que no es pot deixar llet a la sala després d’utilitzar-la.

La sala es troba a la planta baixa (sala 073.04), al passadís entre les sales de seminaris Marie Curie i Charles Darwin. La clau està disponible a la recepció del pis 0.

NOTA: Aquesta sala no estarà disponible de maig a setembre de 2020 a causa d'obres a les sales de seminaris contigües.

Llar d'infants

Tot i que el PRBB no té espais interns dedicats a la cura dels infants, ha arribat a acords amb dues de les llars d'infants locals, que són molt a prop (10 minuts):

En ambdós casos, el personal del PRBB i els seus centres, així com les persones que assisteixen a esdeveniments al parc, poden gaudir d'un 10% de descompte en les tarifes habituals. Per obtenir més informació, visiteu la secció d'ofertes del portal PRBB.

Lavabos

Per millorar la inclusió d'aquells que no s'identifiquen amb una classificació de gènere binària, el PRBB actualment compta amb lavabos mixtes en cada un dels pisos de l'edifici, a més de banys específics per a homes i per a dones.

 

ESDEVENIMENTS

Qualsevol conferència que tingui lloc al PRBB hauria de ser inclusiva i oberta a tothom, sense discriminació de gènere, orientació sexual, ètnia, discapacitat, aspecte físic, nacionalitat o religió. Per tant, no es tolerarà cap forma d'assetjament a l'edifici. En aquest sentit, es recomana a les conferències incloure un codi de conducta.

També recomanem als organitzadors de les conferències que s’esforcin per assolir el millor equilibri possible de gènere respecte als ponents convidats. Per exemple, un 30% de dones com a ponents o panelistes hauria de ser considerat un mínim, sempre que sigui possible.

Tornar