Enquesta de satisfacció

Al novembre de 2009 es va fer arribar una enquesta anònima de satisfacció a tots els residents al PRBB per conèixer la seva opinió sobre el seu espai de treball. L’enquesta va ser resposta per un total de 712 persones, i els resultats van variar principalment entre els «suficient» (3 en una escala de l’1 al 5) i «bona» (4). Molts residents van aprofitar l’oportunitat per deixar comentaris i propostes.

 

En general, els residents aprecien la comoditat del seu espai de treball al parc. Un 16% la valoren com «excel·lent» i el 47% la considera «bona». També aproven la il·luminació i la neteja amb una puntuació de 3,47 i 3,37 sobre 5, respectivament. Quant a la temperatura, les opinions es divideixen i deriven cap a valors més negatius. Mentre que gairebé el 20% diu que la temperatura és «bona» o «excel·lent», més de la meitat qualifiquen aquest aspecte com a «pobre » o «molt pobre». S’han adoptat mesures per millorar aquesta situació.

 

Més del 80% dels residents menja normalment a la feina, i la meitat porten el seu propi menjar. El tema més controvertit a l’enquesta ha estat precisament el restaurant del PRBB, gestionat per una empresa externa, on un 50% dels residents hi menja com a mínim entre quatre i cinc dies a la setmana. La neteja s’ha avaluat entre «bona» i «suficient». La comoditat i la relació preu-qualitat han rebut qualificacions de «just» i «pobre». Aquest tema ha estat el més comentat (17% de tots els comentaris). El PRBB ha demanat a l’empresa externa que presenti un plà de millora.

 

Els serveis de neteja, seguretat, manteniment i telefònic han rebut «bones» o «excel·lents» qualificacions. Només el Wi-Fi obté una valoració una mica inferior (3,36). A més de les terrasses, el lloc predilecte de més del 80% dels residents, una de les millors avaluacions la va rebre l’atenció a la recepció central del parc. Un 30% dels residents valoren el servei com a «excel·lent» i un 45%, com a «bo». D’altra banda, un 8% considera «pobre» o «molt pobre» el sistema d’accés per targeta. L’oferta de conferències científiques (4) i el programa intern d’educació contínua per als residents «PRBB intervals» (3,9) van rebre molt bones notes.

 

Essent un parc científic urbà, no és sorprenent que el 48% dels residents utilitzi el transport públic per anar al PRBB. D’altres ho fan a peu (9%), en moto (9%) o en cotxe (15%). Gairebé el 20% dels residents fa ús de la bicicleta per anar a treballar (7,3%, bicing I 11,7%, la pròpia bicicleta). Per al 4% dels residents això ha estat una bona raó per escriure comentaris sobre la vigilància i l’aparcament de les bicicletes. Un altre aspecte interessant de la comunitat del PRBB és que un 20% dels residents utilitza l’anglès com a idioma principal. Els idiomes majoritaris són el català (50%) i el castellà (30%).

 

Tornar