divendres 22 de maig de 2020

El Programa Orfeu ha realitzat més de 20.000 tests PCR fins al dia d’avui

Notícia del CRG

El Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG), part del CRG, l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) han analitzat més de 20.000 mostres amb la tècnica PCR fins a dia d’avui. 17.547 mostres han estat registrades en el node CRG i 5.248 en el node PCB.

Les anàlisis són part del Programa Orfeu, el sistema de detecció massiu impulsat per la Generalitat de Catalunya. A dia d’avui, el sistema públic de salut a Catalunya pot dur a terme fins a 17.000 tests PCR diàriament. Aquesta dada no inclou les capacitats que ofereix el Programa Orfeu, que pot processar fins a 4.000 mostres diàries.

Les mostres es processen cada dia en dos nodes de detecció massiva. El node del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) està coordinat pel CRG i l’altre node, al Parc Científic de Barcelona (PCB), està coordinat conjuntament per l’IRB Barcelona, l’IBEC i el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG).

El CRG ha publicat unes gràfiques que recullen el nombre de mostres registrades i processades fins al dia d’avui aquí, així com un resum gràfic del test pas a pas, que il·lustra el procés des de la recollida de la mostra fins a la validació de la prova per part d’un microbiòleg en un hospital.

 

Més informació:
Web del CRG

 

Tornar

Comentaris: